Minestroni-keitto,
jota miehenikin halusi uudelleenlämmittää
Tulin tänään kotiin ja ajattelin heittäväni vanhan keitonlopun pois. Mieheni olikin syönyt lopun keiton, vaikka harvoin vaivautuu uudelleenlämmittämään jääkaapissa olevia ruokia. Tässä keiton ohje.
Aloitin keiton tekemisen pilkkomalla vihannekset:
¼ purjo
2 kynttä valkosipulia
3 porkkanaa
4 varsisellerin vartta
½ valkokaali
Lämmitin vedenkeittimessä:
1 l vettä
Freesasin kattilassa öljyssä vihannekset ja sekaan heitin:
kuivattua rosmariiniä
loraus todella vanhettunutta punaviiniä
1 purkki tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 kanaliemikuutio
pippureita
Lisäsin kattilaan veden.
Kun vesi alkoi kiehua lisäsin:
100g (yhden hengen annoksen) pilkottua spagettia
8 minuutin päästä otin kattilan liedeltä.
Lisäsin keittoon:
tuoretta basillikaa
Pöydässä oli tarjolla keiton päälle raastettavaksi:
Valion Forte-juustoa
Keiton lisäkkeenä tarjosin paahtoleipää ja
Pettävän Ihanaa Munakoisotahnaa.
Tahnasta pettävän ihanan tekee silkkinen maku. Valitettavasti tärkeä ainesosanen on raaka valkosipuli. Olin juuri nauttinut kaksi ihanaa paahtoleipää munakoisotahnalla ja halusin pusutella miestäni. Hän kuitenkin kieltäytyi hampaidenpesun jälkeenkään olemasta niin läheisissä tekemisissä kanssani. Nauttikaa siis munakoisotahnasta yhdessä rakkaittenne kanssa!
Aluksi minulla oli:
Munakoiso,
jonka olin viipaloinut sormen paksuisiksi viipaleiksi ja ripotellut suolaa päälle. Tässä vaiheessa laitoin uunin päälle, mahdollisimman kuumaksi. Koisojen annoin olla hetken pellillä. Itketin koisoja ennen uuniin menoaan. En jaksanut odotta ihan 300C joten jo siinä 200C kohdalla lykkäsin koisot uuniin. Kun koisojen pinta oli saanut vähän rusketusta otin ne uunista. Survoin koisot sauvasekoittimella tahnaksi.
Munakoisotahnaan sekoitin sauvasekoittimella koison lisäksi:
suolaa
valkosipulia (1 kynsi)
oliiviöljyä
lime
(sitruuna)hunajaa
pippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti