Tein maissikakkua viikonloppuna kun hyvä ystäväni J tuli miehensä kanssa käymään. Olemme tunteneet J:n kanssa toisemme ala-asteelta lähtien ja jutteleminen lauantaina olikin ihanan vapautunutta ja tarjosinkin helppoa kotiruokaa. Maissikakku toimi riisin tai leivän sijaisena Chili sin carnenin kanssa. Kakun makeus sopi chilin tulisuuden kanssa hyvin yhteen.
Aloitin maissikakun tekemisen sekoittamalla kuivat aineet:
3 ½ dl polenttaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Keskenään sekoitin:
3 dl maitoa
2 munaa
Munamaitoon lisäsin kuivataineet ja:
1 dl juoksevaa leivontamargariinia
1 prk luomumaissia (Maissi pitää huuhdella ennen taikinaan lisäämistä!)
Laitoin koko komeuden uuninpellille 200 C noin 20 minuutiksi. Pinnan ollessa ruskea otin kakun pois uunista.
Sain maistaa maissikakkua ja voin sanoa, että oli hyvää! Ja vaikutti niin helpolta tehdäkin, vähän niin kuin aina kun Anna K leipoo!
VastaaPoista